in

Nogmaals een stijging in coronabesmettingen in Nederland

Zondag werden nog eens 925 positieve testen gemeld door het RIVM, gevolgd door 654 op zaterdag. Na twee weken waarin nieuwe gevallen zich stabiliseerden op ongeveer 500 per dag, ligt het aantal op de laatste vijf dagen op rij, weer boven de 600.

De stijging komt vooral voor in grote steden, met 132 nieuwe besmettingen op zondag, in Amsterdam, 115 in Den Haag en 78 in Rotterdam.

Kleinere uitbraken zijn gemeld in Delft, waar 24 positieve tests zijn gemeld, wat overeenkomt met 5,8 op elke 100 duizend mensen, en in Ouder-Amstel, nabij Amsterdam, waar het aandeel 5,7 per 100 duizend is.

Ook is er een uitbraak gemeld in een verpleeghuis in Oud-Beijerland, waar 14 patiënten en 15 medewerkers positief zijn getest in een massascreening.

Op zondag lagen 138 coronaviruspatiënten in het ziekenhuis, van wie 33 op de intensive care. Op het hoogtepunt van de uitbraak in april werden 4000 mensen in het ziekenhuis behandeld, waarvan 1400 op de intensive care.

De stijging wordt deels verklaard door een stijging van het aantal mensen dat wordt getest, met name leraren sinds de opening van de scholen in augustus. Lokale gezondheidsdiensten en laboratoria hebben naar verluidt moeite om testresultaten binnen 48 uur te leveren, aangezien ze hun capaciteit van 30 duizend tests per dag benaderen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hoogste stijging in huurprijzen sinds 2014

Kaag ziet een coalitie met PVV of FvD niet zitten