in

Nog meer rellen op komst : Houd uw kinderen thuis

De Rotterdamse burgemeester Achmed Aboutaleb heeft de ongeveer honderd jongeren die bij de oproer op maandagavond betrokken waren, rechtstreeks aangesproken met de vraag, “Heb je nu een goed gevoel?”

Meer dan 50 mensen werden gearresteerd nadat ze in het zuiden van de stad ramen hadden ingegooid en winkels hadden geplunderd.

“Voel je je goed, nu je verwoesting hebt veroorzaakt in je stad, dat je schade hebt toegebracht aan de winkeliers van je stad?’ vraagt Aboutaleb. “Voelt het goed om wakker te worden naast een tas vol gestolen spullen?”

Aboutaleb deed ook een beroep op ouders. “Heb je je zoon gemist? Heb je gevraagd waar hij was? Heb je hem gebeld en gezegd dat hij naar huis moest komen omdat het 21 uur was?”

Aboutaleb, die bekend staat om zijn duidelijke taal, vertelt de zakenlieden en vrouwen van de stad dat ze zullen worden geholpen. “We gaan je steunen en je helpen een nieuwe start te maken”, zei hij.

Elders hebben lokale burgemeesters hun noodbevoegdheid opgeroepen om elk geweld dinsdagavond in de kiem te smoren.

In Den Bosch zeggen gemeenteambtenaren dat mensen berichten op sociale media hebben geplaatst waarin wordt opgeroepen tot meer problemen, en dat sommige winkeliers hun ramen hebben dichtgetimmerd. Ook burgemeester Jack Mikkers heeft ouders opgeroepen om hun kinderen thuis te houden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen akkoord over Lelystad Airport

Relschoppers roepen mensen op om huizen politici aan te vallen