in

No brexit please: al 2,5 miljoen mensen tekenen Britse petitie om in EU te blijven

Een petitie waarin Britten aan de regering vragen om niet uit de Europese Unie te stappen, is binnen enkele dagen al door ruim 2,5 miljoen mensen ondertekend.

De petitie staat online op een website van het Britse parlement, dat in debat moet over alle petities die meer dan 100.000 ondertekenaars krijgen.

Officieel moet je inwoner van het Verenigd Koninkrijk zijn om de petitie te ondertekenen, maar dat is makkelijk te omzeilen. Mensen van over de hele wereld kunnen dus ondertekenen.

May krijgt uitstel
De Britten stemden in 2016 voor een brexit, en vastgelegd is dat het land op 29 maart, dus over een week, om 23.00 uur Britse tijd de EU verlaat. Premier Theresa May heeft echter om uitstel van die datum gevraagd, en dat heeft ze ook gekregen.

De EU maakte gisteren bekend dat zij bereid is de brexit tot 22 mei uit te stellen. Het Britse Lagerhuis moet dan wel volgende week instemmen met de deal die nu op tafel ligt.

Toch voorbereiden op no-deal
Doet het parlement dat niet, zoals ze dat al twee keer eerder niet hebben gedaan, dan wordt de datum vervroegd. De EU kan dan uitstel verlenen tot 12 april. Dat is de laatste dag voor de Britten om te beslissen of ze aan de Europese verkiezingen willen meedoen.

Met dit voorstel van de regeringsleiders is de dreigende no-deal-brexit op 29 maart van de baan. Toch zegt EU-president Donald Tusk dat de Europese Unie zich blijft voorbereiden op een no-deal-brexit.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Erdogan : “Nieuw-Zeeland premier Ardern zou een voorbeeld moeten zijn voor alle wereldleiders”

Cruiseschip in nood voor kust Noorwegen