in

Nieuwegein ontvriend Poolse zusterstad voor creëren van ‘homovrije zone’

De gemeente Nieuwegein stemde bijna unaniem om maandagavond de laatste banden met Pulawy, in het zuidoosten van Polen, te verbreken. De twee steden hadden sinds 2015 geen officieel contact meer. Eén wethouder stemde om de vriendschap op informele basis te handhaven.

Pulawy is een van de vele steden die de maatregelen tegen homoseksuelen heeft ingevoerd als onderdeel van een campagne van de heersende wet en gerechtigheidspartij (PiS) om conservatieve gezinswaarden te promoten.

Wethouder Marieke Schouten markeerde de beslissing door de naam van de Poolse stad op de toegangsborden van Nieuwegein af te dekken met een regenboogvlag.

Twitter Nieuwegein1

“Dit is een statement”, vertelde ze aan RTV Utrecht, “In Nieuwegein mag iedereen zijn wie hij of zij is, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid, gender, religie of etnische afkomst. Lhbt-vrije-zones zoals in Pulawy zijn wat ons betreft echt onacceptabel.”

De wethouder zegt dat ze als gemeente hebben geprobeerd om in gesprek te gaan met het bestuur van Pulawy. Burgemeester burgemeester Backhuijs heeft in maart zijn Poolse collega een brief gestuurd waarin hij zijn zorgen uitte, maar daar is nooit op gereageerd, “Het is jammer dat Pulawy geen gesprek wil. Ik ben blij dat de gemeenteraad een duidelijke streep trekt en zich zo duidelijk voor inclusiviteit uitspreek.”

©NieuwsOn
Foto : Twitter Nieuwegein
@Gem_Nieuwegein

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Stijging Coronaverspreiding in Spanje : 666 nieuwe besmettingen

Franse artsen melden de eerste baby geboren met COVID-19