in

Nieuwe virusbeperkingen in Turkije

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken stuurde een circulaire over het uitbreiden van virusbeperkingen van 14, naar alle 81 provincies van Turkije.

Vanaf vrijdag worden grote bijeenkomsten zoals bruiloften in het buitenlucht en andere traditionele vieringen minimaliseert. De huwelijksceremonie in Turkije mag maximaal een uur duren en er is een strikte verbod op op dansen en het serveren van eten.

iedereen van 65 jaar en ouder, of jonger dan 15 jaar, die geen familieleden van de bruid en bruidegom in de eerste en tweede graad zijn, worden niet toegelaten tot de bruiloft.

Ook zal er ten minste één ambtenaar aanwezig zijn tijdens de huwelijksceremonie, om toezicht te houden op de maatregelen.

Eerder op woensdag, meldde Minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, dat Turkije getuige was van de tweede piek van de pandemie, aangezien het aantal doden op een dag de afgelopen drie dagen tot boven de 40 is gestegen, “dit is een flinke stijging”, aldus Koca.

Tot dusverre registreerde Turkije in totaal 6.462 doden aan gevolgen van het coronavirus, terwijl meer dan 246 duizend mensen hersteld zijn van de ziekte. Momenteel zijn er bijna 274 duizend bevestigde besmettingen in het land.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kleding- en schoenwinkels het hardst getroffen door coronacrisis

Unicef : Gelukkigste kinderen in de wereld zitten in Nederland