in ,

Nieuwe regels voor kerstversiering in Amsterdam

Ambtenaren willen nieuwe regels invoeren voor kerstversieringen voor de hele stad, met zelfs strengere maatregelen in het centrum om recht te doen aan de kenmerkende architectuur van de wijk. Als de gemeente dit zou goedkeuren, zouden de plannen vereisen dat iedereen, die meer dan een vierkante meter lampen wil ophangen, of meer dan 10 procent van de gevel van zijn huis met versieringen wil bedekken, zich minstens 72 uur van tevoren bij de stad moet melden.

Verlichting kan alleen worden geleid en moet worden uitgeschakeld tussen middernacht en 06 uur. In het stadscentrum moeten lichten voor 90 procent ‘warm wit’ zijn en de contouren van gebouwen nauwkeurig volgen.

Stadsbestuurders zeggen dat de nieuwe regels nodig zijn omdat steeds meer huishoudens buitendecoratie gebruiken, het licht ‘s nachts laten branden is een verspilling van energie en ‘zorgen voor een goede balans tussen rustige straten en openbare verlichting en decoraties’.

Op dit moment zouden winkeliers die decoraties willen gebruiken die ‘goed zichtbaar’ zijn vanaf de openbare weg, een vergunning moeten aanvragen. Die eis komt te vervallen wanneer de nieuwe regels worden ingevoerd.

In het nieuwe jaar wordt er een definitief besluit genomen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

PostNL waarschuwt voor vertragingen

Frankrijk zal de komende dagen 76 moskeeën inspecteren