in

Nieuwe recordaantal besmettingen in Italië : 15.199

Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid zijn er in de afgelopen 24 uur bijna 178 duizend tests uitgevoerd.

Ooit het epicentrum van de pandemie in Europa, registreerde Italië ook 127 nieuwe doden aan gevolgen van het coronavirus, hiermee bereikt het dodental in het land op 36.832.

Italië blijft een stijgende trend zien in nieuwe coronabesmettingen in verschillende regio’s, aangevoerd door de noordelijke regio Lombardije, die woensdag het hoogste aantal nieuwe gevallen registreerde, namelijk meer dan 4000.

Zowel Lombardije als de regio’s Zuid-Campanië waren de eerste twee die deze week een lokale avondklok introduceerden. In de opkomst van nieuwe besmettingen zou de Italiaanse regering kunnen overwegen om vanaf dit weekend nieuwe, strengere maatregelen op te leggen.

Premier Giuseppe Conte zei dinsdag dat lokale maatregelen om de tweede besmettingsgolf in te dammen zullen worden toegestaan, maar dat er op nationaal niveau coördinatie nodig is.

Hij benadrukte ook dat de situatie totaal anders is dan bij de eerste golf en “we kunnen niet opnieuw dezelfde strategie voorstellen” van nationale lockdowns.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

8764 nieuwe coronabesmettingen en 59 doden

Proefpersoon voor coronavaccin overleden