in

Nieuwe groep demonstranten volgen in de stappen van ‘Gele Hesjes’

Een nieuwe groep Franse demonstranten, waaronder gepensioneerden en middelbare scholieren, volgt het voorbeeld van de ‘Gele Hesjes’ in het eisen van loonstijgingen op aandringen van sommige vakbonden.

Vier vakbonden, de CGT, FSU, Solidaires en FO, riepen op tot landelijke protesten tegen betere lonen, meer openbare diensten en meer sociale bescherming.

In de hoofdstad Parijs kwamen op vrijdag een aantal demonstranten samen op het Plein van de Republiek en liepen naar het Nation Square terwijl ze tegen de Franse president Emmanuel Macron en het beleid van zijn regering zongen.

Bijna 15 duizend Franse demonstranten, inclusief middelbare scholieren, namen deel aan de protesten in heel Frankrijk.

Philippe Martinez, secretaris-generaal van de linkse CGT, vertelde verslaggevers dat hun protesten hetzelfde doel hadden als de gele hesjes en drong erop aan dat zij hun krachten bundelen.

Tijdens een persconferentie na een top van de Europese Raad in Brussel op vrijdag, riep Macron op tot “kalmte en orde” voor de protesten van volgende week.

“Ik denk niet dat onze democratie de bezetting van het publieke domein en elementen van geweld kan accepteren,” zei Macron.

Macron zei dat hij de eisen van de demonstranten had gehoord, maar voegde eraan toe: “Ons land heeft behoefte aan rust. Het heeft orde nodig. Het moet weer normaal functioneren. ”

Macron verwierp ook oproepen voor zijn ontslag.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘De videosollicitatie gaat écht groot worden’

Politie arresteert 85 ‘Gele Hesjes’ demonstranten