in

Nieuwe fietsenstallingen bij stations en betere fietspaden

Treinstations in Nederland krijgen er zo’n 25.000 fietsparkeerplekken bij. Dat meldt staatssecretaris Van Veldhoven aan de Tweede Kamer. Bovendien worden vijftien fietsroutes aangepast of opnieuw aangelegd, zodat fietsers snel kunnen doorrijden. 53 bestaande stallingen gaan op de schop.

Amsterdam Centraal krijgt er de meeste parkeerplekken voor de fiets bij, zo’n 4000. Die komen in een kelder onder het IJ. Bij Bijlmer Arena komen 1850 nieuwe fietsplekken, Heerlen en Rotterdam Alexander krijgen er elk 1000 bij.

Van Veldhoven maakte in juni al bekend dat ze 100 miljoen euro wilde uittrekken voor fietsprojecten. Regionale en lokale overheden leggen daar nog eens 245 miljoen bij.

De staatssecretaris benadrukt dat Nederland een fietsland is en dat Nederlanders per jaar samen zo’n 15,5 miljard fietskilometers afleggen. Ze vindt dat nog veel meer mensen op de fiets naar hun werk kunnen gaan.

Van Veldhoven wil naast de verbeterde fietspaden en meer parkeerplekken, ook het gebruik van de de leasefiets vanaf 2020 fiscaal stimuleren.

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Burgemeester Assen zegt VVD-lidmaatschap op

Black Friday: echt goede deals of consumentenbedrog?