in

Nieuwe coronamaatregelen in Engeland

De Britse autoriteiten maakten bekend dat in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen 24 uur nog eens 55 mensen zijn gestorven aan gevolgen van het coronavirus, wat het totaalaantal doden op 46.566 brengt. In dezelfde periode testten nog eens 758 mensen positief op het virus, waarmee het totaal op 309.763 komt.

Gezichtsmaskers zijn nu verplicht in meer binnenomgevingen, waaronder gebedshuizen, musea, bibliotheken, bioscopen en openbare ruimtes in hotels.

Uit een onderzoek van het Office of National Statistics (ONS), het officiële Britse statistiekbureau, dat vorige week werd uitgevoerd, bleek dat 96 procent van de volwassenen buitenshuis een gezichtsmasker draagt. Dit is een stijging van 84 procent, vergeleken met de week ervoor.

Uit een afzonderlijk ONS-rapport bleek dat voor elke drie sterfgevallen als gevolg van COVID-19 in Engeland, de nationale lockdown mogelijk nog twee heeft veroorzaakt. Dit kwam doordat mensen terughoudend waren om naar de afdeling spoedeisende hulp te gaan en omdat ze moeilijk toegang hadden tot medische diensten.

De ONS verzamelde de gegevens en schat dat 41 procent van de extra sterfgevallen in Engeland tussen maart en mei te wijten is aan gemiste medische zorg en niet aan het coronavirus.

Preston, een stad in Noord-Engeland, is in een lokale lockdown en voegt zich bij andere Noord-Engelse regio’s in Greater Manchester, Leicester en delen van West Yorkshire, die ook al enige tijd in een lokale lockdown zitten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Voormalig RIVM-chef bekritiseert ‘corona aanpak’ van Nederlandse kabinet

Turks bedrijf komt op ‘s werelds toonaangevende cybersecurity lijst