in

Nieuwe coronagevallen dalen onder de 5000

Het RIVM heeft in de afgelopen 24 uur (tot zondagochtend) 4924 positieve coronatests geregistreerd, zo’n 500 lager op zaterdag, en de eerste dip onder het weekgemiddelde in vier dagen.

Volgens de nieuwe cijfers komt het totale aantal positieve coronatests in Nederland, sinds de pandemie afgelopen februari, uit op 945 duizend, op een bevolking van 17,4 miljoen.

Nederland heeft zaterdagavond een avondklok ingevoerd met als doel de sociale contacten te verminderen en zo de verspreiding van het virus te verminderen, met name de meer besmettelijke variant die voor het eerst in Groot-Brittannië werd geïdentificeerd.

De politie zegt dat de eerste avond van de avondklok relatief vlot verliep ondanks de problemen in Urk en Stein. Desalniettemin zijn er 3600 boetes uitgedeeld aan mensen die na 21 uur, zonder geldige reden buiten waren. Ook zijn er 25 mensen gearresteerd.

“Het hoge aantal boetes komt door de strikte aanpak die vanaf het eerste moment is gehanteerd”, aldus politiewoordvoerder Willem Woelders.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rellen in Eindhoven : Het lijkt net een oorlogsgebied

Rellen in Eindhoven escaleren tussen ME en relschoppers