in

Nieuwe coronagevallen blijven stijgen : RIVM meldt 5151 nieuwe gevallen

Afgelopen 24 uur (tot vrijdagochtend) werden er 5151 nieuwe coronagevallen gemeld door het RIVM, waarmee voor de tweede dag op rij de grens van 5000 wordt gepasseerd.

Het cijfer is het hoogste aantal voor één dag sinds 23 januari en 9 procent hoger dan afgelopen vrijdag. Het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen is gestegen tot 4547, het hoogste niveau in vier weken.

Nog eens 205 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, maar het totaal aantal coronapatiënten daalde met 23 tot 1864, van wie er 525 op de intensive care worden behandeld.

Het aandeel van alle tests dat positief was, was 9,4 procent, waarmee de dalende trend sinds begin februari wordt voortgezet.

Er werden vrijdag 65 doden, aan gevolgen van het coronavirus gemeld, terwijl het gemiddelde cijfer over de afgelopen zeven dagen 52 is, vergeleken met 60 een week geleden.

Het aantal besmettingen in verpleeghuizen blijft dalen, 425 instellingen hebben in de afgelopen twee weken minstens één geval gemeld, 12 minder dan op donderdag en een daling van 53 sinds afgelopen vrijdag.

Het RIVM meldt dat er in totaal 1.236.192 vaccins zijn toegediend.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Gerechtshof oordeelt dat avondklok gerechtvaardigd is : Buitengewone Omstandigheden

Turkse wetenschappers ontvangen Duitse onderscheiding