in

Nieuwe coronabesmettingen onder de 5.000 : Regionale avondklok van tafel?

Er zijn in totaal 4.709 positieve tests gemeld bij het RIVM, een daling van 987 vergeleken met zondag.

Er zijn 177 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, en het aantal mensen dat in het ziekenhuis worden behandeld, steeg met 22 tot 2.317. Van hen liggen er 600 op de intensive care, twee meer dan op zondag.

Nog eens 40 patiënten zijn overleden aan gevolgen van het coronavirus. In de afgelopen zeven dagen stierven dagelijks gemiddeld 83 mensen aan het coronavirus, vergeleken met 56 in een week eerder. Sterfgevallen worden echter vaak dagen of zelfs weken later gemeld.

Bronnen uit Den Haag hebben de NOS laten weten dat het onwaarschijnlijk is, dat het kabinet met aanvullende maatregelen zal komen, zoals een avondklok, voor Rotterdam, Dordrecht en Twente vanwege terugval van het besmettingspercentage.

In alle drie de regio’s is het aantal nieuwe besmettingen gehalveerd van ongeveer 100 per 100 duizend inwoners eind oktober, tot 50 besmettingen per 100 duizend inwoners. Dit is voldoende om de dreiging van extra maatregelen een halt toe te roepen, zeggen de bronnen.

De burgemeesters van de regionale veiligheidsraad komen maandagavond bijeen en op dinsdag zullen de ministers de voortgang bespreken alvorens een definitief besluit te nemen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse drugskartel lid gearresteerd in luxe Spaanse villa

Pfizer Covid-19 vaccin is 90% effectief : Zeer veelbelovend