in

Nieuwe corona-persconferentie morgen : “Discotheken blijven dicht en werk vooral thuis”

1 september was oorspronkelijk een belangrijke datum op de corona-routekaart van het kabinet, schrijft RTL Nieuws. In de afgelopen weken (of maanden) zijn veel maatregelen inmiddels weer aangepast of versoepeld, maar dit telt niet voor discotheken en nachtclubs, deze zijn nog altijd gesloten.

Bronnen vertellen dat per 1 september geen versoepeling mogelijk is voor discotheken en nachtclubs. Premier Rutte had al niet veel hoop over een versoepeling, “Als je nu ziet dat het virus zich ontwikkelt, zou ik daar niet hoopvol over zijn.” zei hij tijdens de laatste persconferentie.

Toch experimenteren sommige discotheken en clubs met activiteiten volgens de coronaregels, zoals de 1,5 meter regel en vaste zitplaatsen, die ook voor andere horecagelegenheden gelden.

Nog een maatregel die tot 1 september van kracht zou zijn, is het thuiswerken maar de premier liet twee weken geleden al tijdens een persconferentie weten dat ook deze maatregel zal worden verlengd, “Het advies blijft: werk zoveel mogelijk thuis, ook na 1 september.” aldus de premier.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Paus Franciscus roept Turkije en Griekenland op tot vredig dialoog

Kindervoeding in supermarkten ongezond