in

Niet-spoedeisend zorg opgeschort : Personeel tekort vanwege stijgend aantal coronapatiënten

Alle niet-spoedeisende zorg die de komende weken in Nederlandse ziekenhuizen en klinieken zou plaatsvinden, wordt opgeschort om personeel vrij te maken om in de acute zorg te werken, aangezien het aantal coronapatiënten iedere dag toeneemt.

Geplande behandelingen die binnen zes weken moeten plaatsvinden, zoals kanker gerelateerde operaties en orgaantransplantaties, gaan door zoals gepland, “maar kleine operaties die kunnen worden uitgesteld, worden geannuleerd”, aldus minister van medische zorg, Tamara van Ark, op dinsdag.

De druk op ziekenhuisdiensten neemt toe vanwege het coronavirus, en ziekenhuizen kampen ook met een hoog ziekteverzuim, zei Van Ark. De kerstvakantie maakt het ook moeilijker om roosters in te vullen.

Van Ark zei dat ziekenhuizen in januari een piek in ziekenhuisopnames verwachten.

“De komende weken zijn alle hens aan dek in ziekenhuizen”, zei Van Ark. “Ik steun ziekenhuizen bij het nemen van deze extra maatregelen en roep iedereen op om zich tijdens de lockdown aan de regels te houden. Dit is de enige manier waarop we zorg toegankelijk kunnen houden voor degenen die het nodig hebben.”

Ook het aantal intensive-care bedden wordt teruggeschroefd tot 1450, 300 meer dan in normale tijden. “Er zullen ook meer patiënten naar Duitsland worden verplaatst.”

Hoofd acute zorg, Ernst Kuipers, zei maandag dat hij verwacht dat het aantal coronapatiënten op de intensive-care rond het einde van het jaar zal uitkomen op 640. Als de huidige infectiecijfers zich ontwikkelen zoals voorspeld, verwachten experts dat tegen begin 2021 zo’n 1900 coronapatiënten op reguliere afdelingen zullen worden behandeld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Campagne om mensen te overtuigen zich te vaccineren

Aantal opnames van coronapatiënten op IC-afdelingen blijft zorgelijk