in

Niet iedereen is gelukkig met Fase 2 van versoepeling

“Iedereen is ontzettend blij dat we weer open mogen, omdat we geen geld meer hebben,” vertelde Felicia Anna, voorzitter van lobbygroep Red Light United, aan de Telegraaf, “We hadden dit niet verwacht omdat onze vak eentje is waar je nauw contact niet kunt vermijden.”

Er was een lichte hilariteit op de persconferentie van woensdag, toen premier Mark Rutte zei dat de situatie waarmee sekswerkers worden geconfronteerd, ernstig is besproken met regeringsdeskundigen, en dat er geen verbod zou zijn op sommige seksuele handelingen of posities.

“De sector moet nu een protocol opstellen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft.” aldus Felicia Anna, “We hebben een week en ik verwacht dat alles op 1 juli weer open gaat.”

Ook sauna’s mogen eerder open dan gepland.

Het kabinet heeft ook besloten dat er geen limiet meer van sprake is in het aantal mensen dat naar bioscopen en concerten gaan, zolang sociale afstand wordt waargenomen. Het is ook de bedoeling dat tickets vooraf worden gereserveerd en dat gasten vragen over hun gezondheid beantwoorden.
Concert- en theatergezelschappen zeggen echter teleurgesteld te zijn dat het kabinet niet verder is gegaan met het versoepelen van de 1,5 meter regel, wat betekent dat de meeste locaties nog steeds op 20 procent capaciteit moeten werken.

Commercieel directeur Danny Damman van het Ziggo Dome vertelt de Volkskrant dat hij pessimistisch blijft. Zijn locatie heeft een capaciteit van 16 duizend mensen, maar kan vanwege de beperkingen slechts drieduizend toelaten, “We verdienen alleen geld als tweederde van onze zaal vol zit.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

KNMI geeft code geel voor donderdag en vrijdag

KLM krijgt een lening van 3,4 miljard