in

Nepopa probeert kinderen naar buiten te lokken in Limburgse scholen

Noord-Limburg wodt geteisterd door een zoogenaamde ‘Opa Koos’. Een man die anoniem, verschillende scholen belt met de vraag of ze kinderen naar buiten willen sturen.

Deze anonieme beller introduceert zichzelf als, opa Koos, en vraagt de school om kinderen naar buiten te sturen. Hij noemt de kinderen bij voor- en achternaam.

Lokaal nieuwszender 1Limburg meldt dat het gaat om basisscholen die vallen onder de scholenkoepel Kerobei. Kerobei laat weten dat er in de gemeentes Venlo, Peel en Maas, ongeveer zeven scholen zijn benaderd door deze ‘Opa Koos’.

“Op veel scholen is anoniem gebeld, op één school niet en die nummer hebben we doorgegeven aan de politie.” aldus bestuursvoorzitter, Hans Soentjens van scholenkoepel Kerobei.

De politie is blij dat de scholen allemaal het protocol hebben gevolgd en de kinderen niet zomaar hebben meegegeven aan zogenaamde oma’s of opa’s. Ze zijn direct aan de gang gegaan met de telefoonnummer doe ze hebben gekregen en zijn bezig met het opsporen van de anonieme beller. Ook wordt er gekeken of de man strafrechtelijk te vervolgen is.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bruiner worden is niet gezond

Nederland krijgt toch een winterstorm en het krijgt een naam