in

Neo-nazi-paar krijgt gevangenisstraf

Een Brits echtpaar heeft gevangenisstraffen opgelegd gekregen nadat ze schuldig werden bevonden van lid te zijn van een verboden extreemrechtse terreurgroep, meldden lokale media.

Adam Thomas (22) werd veroordeeld tot zes en een half jaar gevangenisstraf, terwijl Claudia Patatas (38) vijf jaar gevangenisstraf heeft gekregen. Ze zijn veroordeeld omdat ze lid zijn van Nationale Actie, een extreemrechtse groep die is verbannen sinds December 2016.

Sky News meldt dat de jury van het Birmingham Crown Court, hoorde dat het echtpaar hun kind de middelnaam “Adolf” had gegeven in een “bewondering” van de leider van nazi-Duitsland, Adolf Hitler.

Foto’s die te zien waren tijdens de rechtszaak en uitgegeven door Sky News, tonen het stel dat naast een hakenkruisvlag staat. Op een andere foto kon Patatas worden gezien terwijl ze haar zoontje vasthield en naast een andere Swastika-vlag poseert.

Patatas, oorspronkelijk afkomstig uit Portugal, had een lid van National Action verteld dat “alle Joden ter dood gebracht moesten worden” en dat haar man, Thomas, alle niet-blanke mensen “ondraaglijk” vond.

Het paar werd schuldig bevonden na een proces dat zeven weken duurde.

De antisemitische en blanke racistengroep had de moord op parlementslid Jo Cox door Thomas Mair in juni 2016 gevierd met een feest.

De groep beschrijft zichzelf als een “nationaal-socialistische jeugdorganisatie”. Maar toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd, beschreef hun “racistisch, antisemitisch en homofoob.”

“Het heeft absoluut geen plaats in Groot-Brittannië dat voor iedereen werkt,” voegde ze eraan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Herdenking voor doodgeschoten leerlinge (16) Rotterdam

Bent u daar God?