in ,

Nederlandse voetbalbond trekt stekker uit 18+ sponsordeal voor FC Emmen

FC Emmen voorzitter, Ronald Lubbers, die de deal sloot met EasyToys, zegt de redenering van de KNVB niet te begrijpen, “Ze zeggen dat het in strijd is met de fatsoensregels en dat impliceert dat we een onfatsoenlijke club zijn. Dat doet pijn.” zei Lubbers tegen de lokale omroep RTV Drenthe.

Lubber zei dat de deal veel geld zou hebben betekend voor de Eredivisie-club, “Ik walg van onze deal met de hoofdsponsor is mislukt, maar ik walg nog meer van de KNVB.”

“Er wordt gezegd dat er een link is met de seksindustrie, maar we hebben het over een volkomen normaal bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt aan mensen in binnen- en buitenland. Een bedrijf dat het goed doet en maatschappelijk verantwoord is. En bovendien, hoe kun je de meest wijdverspreide praktijk die er is als seksindustrie bestempelen. Dat zou betekenen dat de helft van alle slaapkamers in die categorie zou vallen.” aldus Lubbers.

De KNVB zei de deal ‘ongepast’ te hebben bestempeld omdat voetbal toegankelijk moet zijn voor jong en oud. Maar volgens Lubbers was dat al opgelost, “We spraken af dat ons jeugdteam niet zou spelen in shirts met de naam van de sponsor. De merchandising zou ook niet op jongeren gericht zijn.” zei hij tegen de omroep.

Lubbers zei dat het verzet van de KNVB, tegen de deal, die was goedgekeurd door de commissie voor advertentienormen, raadselachtig was omdat het de sport-goksite TOTO op shirts heeft laten bedrukken, “Gokken kan uiteindelijk tot verslaving en veel grotere problemen leiden.” zegt Lubbers.

Ook EasyToys-directeur, Eric Idema, is teleurgesteld dat de deal niet doorgaat, “De KNVB wilde niet eens met mij praten. Ik had genoeg argumenten om hen ervan te overtuigen dat dit een schone zaak zou zijn. Ik heb een gezond bedrijf met veel hardwerkende mensen. Ik ben geboren in Emmen en ik wilde iets voor de club doen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

“Coronacrisis legt zwake plekken in onze samenleving bloot”

Corona Voorlichtingscampanges gericht op jongeren met niet-Westerse achtergrond