in ,

‘Nederlandse trainers zouden niet in landen zoals Turkije moeten werken’

De mannen van Veronica Inside, Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn geen lieverdjes en dat weten we. Ze komen op tv onder het mom van ‘sport’ maar zijn eigenlijk een groep pestkoppen.

De mannen komen ieder jaar wel met een uitspraak waar veel ophef over ontstaat. We zitten nou ver in 2018 en natuurlijk heeft Derksen weer commentaar en deze keer gaat het, inderdaad niet om sport, maar om Nederlandse trainers, die volgens de oud-voetballer en nou roddel tante, met goed fatsoen moeten afwegen of ze in een land zoals Turkije willen werken.

Volgens de Voetbal Inside heren krijgen niet Moslim bewoners in Moslim landen minder krediet. Behalve ‘Dickie’ (Dick Advocaat) De Voetbal Inside mannen ‘grappen’ dat Advocaat genoeg krediet had omdat hij gesluierd rondliep in een ‘witte jurkie’ zoals ze dat noemen.

Johan Derksen maakt er nog een punt van om zijn mening te geven en zegt, “Ik vind dat Nederlandse trainers best zich af mogen vragen of je nog wel met goed fatsoen in een land als Turkije, als je ziet wat daar gebeurd, kunt gaan werken. Daar stappen ze wel heel gauw overheen als er wat geld te verdienen is.”

Waar Derksen op duid met zijn ‘wanneer je ziet wat daar gebeurd’ of met het woord fatsoen, weten we niet. Het gaat hier natuurlijk om het ontslag van Philip Cocu bij Turkse club Fenerbahçe, na een reeks van nederlagen.

De oud-trainer van PSV is officieel nog niet ontslagen door Fenerbahçe. Na het verloren duel met Ankaragücü (1-3) is hem alleen medegedeeld dat de club nu even ’geen gebruik van zijn diensten zal maken maar hij wacht totdat alles officieel is afgehandeld en zijn assistenten, Chris van der Weerden en Erwin Koeman zullen vrijdag in de kraker tegen Galatasaray langs de lijn staan.

De heren van Veronica Inside hebben het natuurlijk alleen maar over sluiers en witte jurkjes en niet over de sport feitjes en daarom worden ze ook niet eens in hun sluier-vrij land serieus genomen, maar hoe ver laten we de heer Derksen en zijn tafel maatjes gaan totdat we zeggen, ‘Hier houdt het op.’

Toen ze nog als ‘Voetbal Inside’ op tv mochten komen ontstond er ophef over een uitspraak van Derksen over Marokkanen. Zo zei hij dat heel wat clubs naar de kloten zijn gegaan omdat ze in een wijk liggen met veel Marokkaanse gezinnen.

In 2016 haalde hij uit naar Sylvana Simons naar aanleiding van het besluit van RTL om Zwarte Piet te vervangen door roetveegpiet. Hij zei onder meer dat: ‘dat hysterische juffrouwtje Simons zo trots als een aapje door het land rent.’

En in 2017 kregen darters met de pesterijen van Derksen te maken toen hij doodleuk zei dat ‘darters nog net niet het Syndroom van Down hebben’. Ook noemde hij de darters ‘een stelletje circusartiesten’ en ‘zeer ordinair cafévolk.’

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Treinkaartje in 2019 fors duurder

Aboutaleb grijpt in na incidenten azc