in ,

Nederlandse toeristen voelen zich veilig in Turkije

Zo is Sandra Buurman net terug van een vakantie in Turkije. Sandra heeft alleen gereisd naar Turkije om haar vriendin en haar hond te zien, “Ik ben naar Turkije gegaan omdat ik mijn vriendin en mijn hond al bijna 6 maanden niet had gezien. We hebben een huis daar in Fethiye.” aldus Sandra in een interview met Nieuws On, die laat weten dat ze zich geen zorgen maakte voor haar veiligheid in Turkije, “Ik voelde me heel veilig in Turkije.” zegt ze.

WhatsApp Image 2020-07-21 at 19.16.12
(vakantiefoto Sandra Buurman)

“Er waren op het vliegveld maatregelen genomen. Je moet een mondkapje dragen, je temperatuur wordt gemeten voordat je aan boord gaat, en je moet je houden aan de sociale afstand van 1.5 meter. Het instappen in het vliegtuig gebeurt van achter naar voor op stoelnummer, dit is best prettig want je hebt geen dringende mensen.” aldus Sandra die de reis naar Turkije als ‘ontspannen’ heeft ervaren en ook in het land ging dat door, “Op straat lopen heel veel mensen met een mondkapje maar ook veel mensen zonder. Het is echt niet zo dat je meteen de gevangenis in moet als je op straat geen mondkapje draagt daarbij is het zo dat het op de stranden sowieso niet hoeft.”

Ook is Sandra van mening dat veel landen voorbeeld mogen nemen aan Turkije, “In de supermarkt, winkels en openbaar vervoer moet je een mondkapje dragen en het goede is dat op een groot aantal plekken je temperatuur wordt gemeten, bv als je het strand op wilt (niet overal), als je een winkelcentrum binnengaat, of als je uiteten gaat. Ik vind dit een heel goed iets waar heel veel landen een voorbeeld aan kunnen nemen.”

Als we Sandra vragen wat of ze iets wil zeggen aan iedereen die graag naar Turkije op vakantie zou willen gaan, maar dit toch niet durft zegt ze, “Je kan zeker gaan ook al is het code oranje maar regel dat wel goed met je werk. Turkije is in de toeristengebieden goed voorbereid. Je kan op de luchthaven zelfs een extra verzekering afsluiten mocht je Corona krijgen.” Ook voegt ze toe, “In Fethiye waar ik altijd kom is op dit moment geen Corona.”

Nieuws On heeft ook een gesprek gehad met Diego, die vloog naar Turkije. Hij ging naar Antalya via Düsseldorf, “Ik had eerst een vliegticket geboekt via Amsterdam maar die werd geannuleerd en ik krijg Düsseldorf als alternatief, dus heb deze genomen.” aldus Diego die zegt dat hij een prettige reis heeft ervaren, “Ik moest alleen een formulier invullen waarin ik laat weten of ik corona heb of niet en mocht instappen, met mondkapje natuurlijk.”

WhatsApp Image 2020-07-22 at 09.37.36
(vakantiefoto Diego voor Antalya Airport)

Als we Diego vragen of hij het niet eng vond om naar Turkije te reizen omdat Nederland een code ‘oranje’ heeft gegeven aan Turkije, zegt dat hij dat hij het niet eens is met code ‘oranje’ waarschuwing van Nederland aan Turkije, “Er is genoeg aan de hand in de rest van de wereld. In Spanje en Italië is het veel erger en ik heb vrienden wonen in Turkije. Die zeiden dat alles prima was daar, dus ben ik ook gegaan en het was erg gezellig.”

Diego zegt dat hij zich veilig voelde en adviseert ook iedereen om “Lekker naar Turkije gaan. Onzin die code oranje!”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mondmaskers dragen in cafés en bars

Komen er regionale ‘lockdowns’ in Nederland?