in ,

Nederlandse toeristen vast in Portugal vanwege lockdown

Reisorganisatie TUI heeft alle Nederlandse toeristen die in lockdown-gebieden in Portugal zitten verzocht daar weg te gaan. Het gaat om vakantiegangers in delen van Lissabon en Porto.
Op de site van de Rijksoverheid staat vermeld dat Nederland geen toeristen zal repatriëren, “U kunt vanaf 15 juni weer naar een groot aantal Europese landen op vakantie. Maar let op. De situatie kan snel veranderen. Als ergens een grote corona-uitbraak is, kan een land of regio zo maar weer op slot gaan. Of u dit risico wilt nemen, is een keuze die u zelf maakt.”

Ook heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een verklaring op zijn website over de situatie in Portugal,
“Op dit moment is er in de regio’s rondom Porto (Portugal Norte) en Lissabon (Lisboa e Vale do Tejo) een lokale uitbraak van het coronavirus. De kleur van deze gebieden is op de kaart daarom aangepast van geel (let op: veiligheidsrisico’s) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). Als u vanuit deze regio’s terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (zelf)quarantaine te gaan.”

Als deze reizigers een pakketreis hebben geboekt via TUI hebben ze geluk, want deze zullen worden geholpen in hun terugreis naar Nederland, maar reizigers die enkel een vlucht hebben geboekt moeten het zelf zien op te lossen.

Het gaat hier ook niet alleen maar om Portugal maar ook Spanje heeft afgelopen weekend vanwege een stijging van het aantal coronabesmettingen in meerdere regio’s opnieuw een lockdown afgekondigd. Het gaat momenteel nog om het gebied rond de Catalaanse stad Lerida en een deel van Galicië.

Ook Corendon heeft reizigers in deze gebieden en zij laten weten dat er een kosteloze terugkeer naar Nederland zal worden geregeld als de Nederlandse overheid dat gebied op oranje zou zetten of wanneer het gebied in lockdown gaat, “Dan bepalen we in overleg met Nederlandse en lokale overheden en de gasten zelf wat het verstandigst is: vakantiegangers hun vakantie laten afmaken of hen direct, op onze kosten, terughalen naar Nederland.” aldus de reisorganisatie in een bericht op RTL Nieuws.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Buschauffeur weigert passagiers en wordt zwaar mishandeld

Belastingdienst profileert ook bij inkomstenbelasting