in ,

Nederlandse toeristen niet welkom in Griekenland

Griekenland zal vanaf 15 juni zijn grenzen openen voor toeristen uit 30 landen, maar het lijkt erop dat Nederland de lijst heeft gehaald, terwijl de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, Transavia eerder al heeft laten weten van plan te zijn de vluchten naar Athene en Kreta vanaf die datum te hervatten.

Terwijl toeristen uit Duitsland, Denemarken, Japan en China Griekenland binnen mogen, zijn de zwaarst getroffen landen van Europa, waaronder Nederland, Italië, Frankrijk en Spanje, nog niet welkom.

Dit, aldus het ministerie van toerisme, is omdat ze momenteel niet in het epidemiologische profiel passen. De beslissing is genomen op basis van advies van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) en deskundigen op het gebied van infectieziekten. De lijst zal wel na 1 juli weer worden bijgewerkt en kans bestaat dat we na 1 juli weer naar Griekenland mogen voor zon, zee en strand.

“Sommige bezoekers kunnen bij aankomst worden getest op Covid-19.” aldus het ministerie van Toerisme.

Griekenland heeft 175 doden gemeld aan gevolgen van het coronavirus en de meeste eilanden van het land hebben geen officiële besmettingen gemeld, volgens bericht van de BBC.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije opent tweede noodziekenhuis

Vader rijdt eigen kind dood