in ,

Nederlandse toeristen in Barcelona worden geadviseerd terug te keren

De regio Segrià, waaronder de stad Lleida, wordt als onveilig beschouwd vanwege het aantal corona-infecties die blijven toenemen. Reizigers die terugkeren van beide bestemmingen worden verzocht om 14 dagen lang zichzelf te isoleren, aldus het ministerie.

Er zijn geen reisbeperkingen voor de rest van Spanje, hoewel code geel van toepassing is, wat betekent dat er een risico op infectie bestaat.

Spanje, dat sterk afhankelijk is van toerisme, werd eerder getroffen door een algemene quarantainevereiste van 14 dagen door de Britse regering, een maatregel die werd bekritiseerd door premier Pedro Sanchez, die zei dat de maatregelen ‘onevenredig’ en ‘verkeerd’ waren.

“Veel gebieden in Spanje hebben minder infecties dan gebieden in andere Europese landen, waaronder Groot-Brittannië.” aldus Sanchez.

Barcelona is niet afgesloten, maar gezichtsmaskers zijn verplicht en bars en restaurants sluiten om middernacht. Het strand is toegankelijk voor een beperkt aantal personen.

Nederlanders die zich momenteel in Barcelona of omgeving bevinden, worden geadviseerd om zo snel mogelijk terug te keren, “Een reisverzekering is geldig tot het eerste mogelijke moment waarop de terugreis kan worden ondernomen.” vertelt verzekeraarorganisatie Verbond van Verzekeraars aan omroep NOS.

De kosten van de terugreis zijn niet verzekerd. Degenen die besluiten te blijven, verliezen hun recht op verzekering. Mensen die besluiten om voor niet-essentiële doeleinden naar een code oranje bestemming te reizen wanneer een code oranje waarschuwing is afgegeven, zijn in het algemeen niet verzekerd, aldus de organisatie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hele meningen en halve waarheden over de Hagia Sophia

Corona : Janssen Vaccins start in september met proeven in Nederland