in ,

Nederlandse skiër omgekomen door lawine

Een Nederlandse skiër is maandagmiddag bij de Franse wintersportplaats Valmorel om het leven gekomen door een lawine. Volgens de lokale media was het slachtoffer buiten de geprepareerde piste onderweg in gezelschap van zijn zoon en nog een derde persoon. De 22-jarige zoon slaagde erin zijn vader uit te graven nog voordat de gealarmeerde reddingswerkers arriveerden, maar medische hulp kwam te laat.

Door de forse hoeveelheid sneeuw is het risico van lawines in de Savoie, waar het ongeluk gebeurde, nog zeker tot en met dinsdag groot.

De man zou, volgens de regionale krant Le Dauphine, met zijn zoon en een andere skiër op een off-piste helling bij de blauwe piste ‘La Madeleine’ en de Frêne stoeltjeslift in de problemen zijn geraakt.

Volgens de Franse krant Le Figaro stond het lawinegevaar in het wintersportgebied op 3 (op een schaal van 5).

Zondag viel er een verse laag sneeuw. Mede door de harde wind en stijgende temperatuur waarschuwde Meteo France voor plaatlawines. Een enkele skiër kan ervoor zorgen dat er een laag sneeuw gaat schuiven.

De reddingsbrigade in het gebied, Secours Montagne Crs Savoie waarschuwt skiërs op Facebook voor een lawinegevaar dat morgen door het mooie weer ontstaat.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vorig jaar meer asielkinderen verdwenen uit opvanglocaties

PvdA vraagt doorrekening CO2-heffing