in ,

Nederlandse sekteleider gearresteerd in Duitsland

De arrestatie van de man, die zichzelf een profeet noemt, volgt op berichten dat een jonge vrouw die was ontvoerd en gevangene is gehouden op het terrein, een voormalig klooster met uitgestrekte gronden.

De politie heeft, na een inval op woensdag, 54 mensen gevonden die in het pand woonden, waaronder 10 kinderen. Het slachtoffer die werd vastgehouden is naar verluidt, een 25-jarige Nederlandse vrouw. Zij wordt momenteel ondervraagd door de politie.

Het complex is de thuisbasis van een tak van de zogenaamde, Orde der Transformanten, een religieuze beweging opgericht door een groep dissidente protestanten en katholieken in Brabant in 2003, en geleid door de Nederlander Robert Baart. Het doel van de groep was destijds om terug te keren naar de manier waarop de eerste christenen leefden.

Voormalige leden hebben Baart en andere groepsleden beschuldigd van hersenspoeling, het houden van orgieën en het dwingen van leden om met hun familie te breken.

De groep heeft ook meerdere keren de krantenkoppen gehaald; In 2014 werd een lid van de sector schuldig bevonden aan poging tot moord op een voormalig lid.

In 2012 werden twee andere leden niet schuldig bevonden aan poging tot moord op een Rotterdamse zakenman in 2008. Hij had een relatie met een lid van de groep en zei dat de aanval uit wraak was georganiseerd.

Ontvoering

Volgens de Telegraaf is de vrouw die uit het complex werd gered, ‘schoppend en gillend’ naar buiten gedragen. De Nederlandse Camiel Engelen, eigenaar van het klooster, vertelde de krant dat de vrouw niet tegen haar zin werd vastgehouden en dat ze een eigen kamer had.

“De groep staat open voor de buitenwereld en tienduizenden mensen bezoeken het klooster, dat ook elk jaar evenementen organiseert”, aldus Engelen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Openbaar Vervoerbedrijven in gesprek over verminderen van ritten

Coronamaatregelen hebben geen effect : “Supermarkten, apotheken en scholen moeten sluiten.”