in

Nederlandse militairen opgepakt op Curaçao, mariniers vast in Rotterdam

Op Curaçao zijn drie Nederlandse militairen opgepakt. Ze zouden doorgereden zijn na een ongeval en daarna valse aangifte hebben gedaan van de diefstal van hun huurauto.

De drie mannen waren in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur betrokken bij een verkeersongeluk in Willemstad. De bestuurder van de aangereden auto raakte daarbij lichtgewond, terwijl de vermoedelijke veroorzaker van het ongeluk, de gehuurde auto van de drie Nederlandse militairen, ervandoor ging.

Twijfel
De gehuurde auto werd korte tijd later achtergelaten op de oprit van een tuin. De volgende ochtend deed de bestuurder aangifte van diefstal. Nader onderzoek was voor de politie aanleiding om aan het verhaal van de man te twijfelen en hem en zijn twee passagiers vandaag op te pakken.

Zij worden verdacht van drie strafbare feiten: het veroorzaken van een ongeval met letsel, het verlaten van de plaats van een ongeval en het doen van valse aangifte.

Indien er voldoende bewijs is tegen de drie worden ze snel naar Nederland teruggestuurd en daar vervolgd. De drie mannen zijn op Curaçao vanwege een militaire oefening.

Rotterdam
In het centrum van Rotterdam zijn afgelopen nacht zeven mariniers aangehouden vanwege betrokkenheid bij een geweldsincident. De marechaussee onderzoekt de zaak.

Volgens het AD hebben de militairen iemand geschopt. Dat zou zijn vastgelegd door verschillende camera’s van stadstoezicht.

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

32 mensen gearresteerd voorafgaand aan ‘gele hesjes’ protesten

‘Trump is een racist’