in

Nederlandse jongeren in Urk dringen huis van Marokkaanse gezin in

Heel Urk is in rep en roer na een flink geëscaleerde ruzie, waarbij zo een honderd jongeren bij betrokken waren. Zogenaamd op zoek naar de 18-jarige, Soufyan Boukhizzou, drongen ze met z’n allen zijn huis binnen en werd de moeder, die haar zoon wilde beschermen, tegen de grond aan gedrukt.

De vrouw is gewond geraakt na deze brute aanval. Ook Soufyan en zijn zus kregen klappen. De jongeren gooiden met stenen en vuurwerk, terwijl ze allemaal schreeuwden, “Geertje Wilders”. De politie van Urk moest hulp inroepen van andere gemeentes om de menigte te verdrijven met de wapenstok.

Wat is er gebeurd?

We weten niet zeker wat er precies is gebeurd, maar volgens de AD, gaan er twee verhalen rond. Een daarvan is dat Soufyan vervelend heeft gedaan tegen de vriendin van een plaatsgenoot en deze verhaal is razendsnel gedeeld via apps en mensen op straat. Een Nederlandse dame die haar hond uitlaat zegt dat je zo iets niet moet doen in Urk, ‘dan heb je als Marokkaan de poppen aan het dansen’.

Soufyan, die gewoon is geboren en opgegroeid in Urk, zegt dat deze kwestie al is opgelost, “Het gaat om wraak.”

Hij is twee jaar eerder ook in elkaar geslagen door een plaatsgenoot en heeft daar aangifte over gedaan met zijn moeder. Soufyan vertelt de AD dat mensen nou denken dat ze een schadevergoeding hebben ontvangen, maar dit is zeker niet het geval. Zijn vader, Said zegt dat ze niks meer hebben gehoord van de politie na die aangifte.

Het begon allemaal maandag met appjes die Soufyan heeft ontvangen waarin hij werd gedreigd en gewaarschuwd voor de naderende narigheid. Hij had ook het gevoel dat hij werd achtervolgd en schuil in de lokale snackbar, “Ik zag en agent rijden en die heeft mij naar huis gebracht.” aldus Soufyan aan de AD.

Het was niet veel later dat Soufyan en zijn familie de kwade menigte voor hun deur had staan en binnen enkele minuten werden ze aangevallen door een groep van zeventig tot wel honderd jongeren, “Dat doe je toch niet?” zegt zijn zus Ilham, die ook is geslagen door de menigte, “We zijn niet veilig.”

De politie heeft tot nu toe nog één jongen van 18 aangehouden.

De burgemeester van Urk, Pieter van Maaren, heeft wel iedereen opgeroepen om zich te ‘gedragen’. Hij zou graag willen dat iedereen zich respectvol gedraagt en, “indien hulpdiensten bij incidenten optreden, dit niet belemmeren en het liefst wegblijven”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

21-jarige Turkse man slachtoffer van ongeluk met tankwagen in Rotterdam

23 automobilisten beboet na filmen ongeval