in

Nederlandse expats in het buitenland eisen recht op dubbele nationaliteit

Duizenden Nederlanders die in het buitenland wonen, kampen met praktische problemen omdat ze het recht op een Nederlands paspoort verliezen als ze een andere nationaliteit aannemen, vertelt SNBN-voorzitter, Eelco Keij, vrijdag aan BNR-radio.

“Het kan zijn dat je een andere nationaliteit nodig hebt voor een baan of om een huis te kopen. Dan verlies je automatisch, zonder waarschuwing, het recht op de Nederlandse nationaliteit.” aldus Keij.

Nederland is volgens Keij gebouwd op handel en Nederlanders in het buitenland hebben een economische meerwaarde. “Ze faciliteren zakelijke contacten, ze geven een impuls aan de internationale handel, ze stimuleren het toerisme.”

“Deze oproep gaat niet weg. Andere landen accepteren steeds vaker de dubbele nationaliteit, deels vanwege de economische meerwaarde maar ook omdat internationale gezinnen niet langer iets ‘abnormaals’ zijn, ze worden steeds normaler.” voegt hij toe.

De SNBN lanceert zaterdag haar campagne met een paginagrote advertentie in de NRC en hoopt het onderwerp op de agenda te krijgen in de algemene verkiezingscampagne van 2021. Er wonen ongeveer een miljoen Nederlanders in het buitenland.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Alle Nederlanders en Belgen worden opgeroepen om grens niet over te steken

Macron : “Onthoofding in Parijs was islamistische, terroristische aanslag”