Flower
Nederlandse expats in het buitenland eisen recht op dubbele nationaliteit

Nederlandse expats in het buitenland eisen recht op dubbele nationaliteit

De Nederlandse expatorganisatie SNBN hernieuwt haar campagne om het recht op dubbele nationaliteit te verwerven voor Nederlanders die in het buitenland wonen, en hoopt de kwestie onderdeel te maken van de algemene verkiezingscampagne.

Uitvaartverzekeraar mag zonder toestemming van polishouder voorwaarden wijzigen
Parijs, Brussel, Madrid en Ibiza op ‘oranje’ lijst
12 mensen aangehouden op verdenking van een aanslag op een moskee in Italië

Duizenden Nederlanders die in het buitenland wonen, kampen met praktische problemen omdat ze het recht op een Nederlands paspoort verliezen als ze een andere nationaliteit aannemen, vertelt SNBN-voorzitter, Eelco Keij, vrijdag aan BNR-radio.

“Het kan zijn dat je een andere nationaliteit nodig hebt voor een baan of om een huis te kopen. Dan verlies je automatisch, zonder waarschuwing, het recht op de Nederlandse nationaliteit.” aldus Keij.

Nederland is volgens Keij gebouwd op handel en Nederlanders in het buitenland hebben een economische meerwaarde. “Ze faciliteren zakelijke contacten, ze geven een impuls aan de internationale handel, ze stimuleren het toerisme.”

“Deze oproep gaat niet weg. Andere landen accepteren steeds vaker de dubbele nationaliteit, deels vanwege de economische meerwaarde maar ook omdat internationale gezinnen niet langer iets ‘abnormaals’ zijn, ze worden steeds normaler.” voegt hij toe.

De SNBN lanceert zaterdag haar campagne met een paginagrote advertentie in de NRC en hoopt het onderwerp op de agenda te krijgen in de algemene verkiezingscampagne van 2021. Er wonen ongeveer een miljoen Nederlanders in het buitenland.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0