in , ,

Nederland ziet een stijging in datingfraude

Jij bent op zoek naar liefde, maar oplichters zijn ook op zoek… naar jou. De Fraudehelpdesk heeft de cijfers vrijgegeven van het aantal slachtoffers van datingfraude, en deze is in 2019 sterk toegenomen ten opzichte van 2018.

Ook is er een stijging in de inkomende meldingen van datingfraude. In 2018 maakten 412 personen melding van datingfraude, maar dit is in 2019 gestegen naar 591 meldingen. Dit is een toename van 43 procent en het jaar is nog niet eens afgelopen.

En daten blijft duur, want ook de totale schade in euro’s blijft stijgen. In 2018 was het totaalbedrag 3,3 miljoen euro en dit is in 2019, ruim 3,6 miljoen euro.

Deze cijfers tonen aan dat datingfraude flink is gestegen in het afgelopen jaar. Datingfraude is een vorm van fraude waarbij je iemand ‘ontmoet’ via een (dating) website en je wordt misleid.

De oplichters kunnen vaak niet in het echt met je afspreken, omdat ze bijvoorbeeld, in het buitenland zitten voor werk of ze hebben het financieel heel krap. Toch doet de oplichter net alsof hij of zij er alles aan doet om dit voor elkaar te krijgen.

Op een gegeven moment word jij, het slachtoffer, gevraagd om financieel hulp. De oplichter komt met allemaal smoesjes, hij of zij is plotseling ziek, heeft een ongeluk gehad of heeft even geen toegang tot zijn of haar creditcard.

Als jij toegeeft, kan dit zo maanden doorgaan. Jij denkt een relatie op te bouwen met iemand en dat jullie elkaar snel gaan ontmoeten, maar je wordt opgelicht. En je kan naar je geld fluiten. Je bent in meeste gevallen je geld ook echt kwijt, omdat veel oplichters vanuit het buitenland werken en hun ware identiteit is niet bekend.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hele dag regen en onweer

Let op! Neppe Belasting berichten in de omloop