in ,

Nederland wil een verbod op organisatie Grijze Wolven

VVD-Kamerlid Bente Becker, die dezelfde regeling als Frankrijk wilt implementeren, wist de regering en alle partijen in die richting te overtuigen.

De motie omschreef de Grijze Wolven als een “extreemrechtse en ultranationalistische beweging, die zich in Nederland manifesteert”. Ook zegt de motie dat deze organisatie ernstige spanningen veroorzaakt in de Nederlandse samenleving en “bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet”.

De drie nee-stemmen kwamen allemaal van partij DENK, “Dit wetsvoorstel is tegen vrije vereniging, een belangrijk beginsel van een rechtsstaat. Of een vereniging al dan niet moet worden verboden is de verantwoordelijkheid van onafhankelijke rechters, niet de verantwoordelijkheid van het parlement.” aldus Tunahan Kuzu in een verklaring met Son Haber. “Bovendien lijken veel partijen die terroristische organisaties, zoals de PKK, toleren, het niet erg te vinden wat ze met deze resolutie wilden bereiken. De dubbele norm die veel politieke partijen als norm hanteren, is weer aan de oppervlakte gekomen.”

Minister van Binnenlandse Zaken in Frankrijk, Gérald Darmanin noemde de Grijze Wolven eerder al “een bijzonder agressieve groep” en Frankrijk heeft de organisatie verboden in het land met een presidentieel decreet dat op 6 november 2020 werd gepubliceerd.

In het decreet is er rekening gehouden met verschillende incidenten die hebben plaatsgevonden in Frankrijk en waar de organisatie aan wordt gelinkt, zoals het bekladden van een monument ter nagedachtenis aan de Armeense genocide, in Lyon. Ook wordt er gesproken over een mogelijke betrokkenheid tussen de organisatie en, de in Turkije veroordeelde, Abdullah Çatlı, en gewelddaden tegen Koerden en Armeniërs.

Maar het is niet alleen maar Frankrijk, Oostenrijk heeft de zogenaamde “grijze wolf” symbool verboden en ook Duitsland kijkt naar een mogelijke verbod tegen de organisatie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Stiltegebieden in Nederland verdwijnen

Dubbele maatstaven van Europa reden voor toename islamofobie