in ,

Nederland niet langer in top 5 van meest concurrerende economieën

Uit de mondiale concurrentie-index van het World Economic Forum (WEF) is gebleken dat Nederland niet langer behoort tot de vijf meest concurrerende economieën ter wereld.

We zijn een plak gezakt naar nummer 6 en dit komt door, “We laten steken vallen op het gebied van de toepassing van ICT en het innovatievermogen van bedrijven en kennisinstellingen.” aldus professor Henk Volberda van het Erasmus Universiteit in Rotterdam, die betrokken is bij het onderzoek van het WEF.

Maar het is niet allemaal heel slecht met Nederland. We hebben volgens Volberda, genoeg om ook trots op te zijn, zoals, betrouwbare overheid, goede infrastructuur en uitstekende gezondheidszorg. We zijn niet alleen maar achteruit gegaan, Nederland is wel beter gaan presteren op verschillende gebieden. Zo is het in Nederland veel makkelijker geworden om een bedrijf op te starten.

Waar het achteruitgaat met Nederland is in onderzoek en ontwikkeling. Nederland investeert niet genoeg in nieuwe technologieën. Op gebied van innovatie vallen we achter landen zoals, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Deze landen investeren veel meer in ontwikkeling dan Nederland.

“Dit kabinet zou meer moeten investeren in nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie, blockchain en robotisering en de daarmee samenhangende bedrijvigheid. Dat overstijgt de klassieke topsectoren.” aldus Volberda, die gelooft dat Nederland er goed aan zou doen om zijn innovatiebeleid goed tegen het licht te houden.

De top tien van meest concurrerende economieën ziet er vervolgens zo uit ;

1 – Verenigde Staten
2 – Singapore
3 – Duitsland
4 – Zwitserland
5 – Japan
6 – Nederland
7 – Hong Kong
8 – Verenigd Koninkrijk
9 – Zweden
10 – Denemarken

Bron : RTL Z

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Facebook weet of je depressief bent

Kijk- en Luistergeld maakt weer een comeback