in

Nederland krijgt toch een winterstorm en het krijgt een naam

Februari is al een week aan de gang en net toen we dachten dat Nederland zou worden overgeslagen door een koud winter, lijkt het toch nog dat we onze eerste winterstorm van het jaar gaan krijgen. Komende zondag gaat het flink waaien en deze storm krijgt hoogstwaarschijnlijk ook een naam.

Volgens weerman Maurice Middendorp van Buienradar gaat het zondagmiddag heel hard waaienen is de kans groot dat de eerste storm van het jaar een feit is. Voor een storm moet een uur lang windkracht 9 gemeten worden bij één van de meetstations.

Vooral de kust van het land zal veel last hebben van windstoten, “De wind komt vanuit het westen onze kant op. Maar in het hele land zullen we vooral last gaan krijgen van harde, vervelende windstoten.” aldus Middendorp.

En voor het eerst in de geschiedenis zal een storm in ons land een naam krijgen, Ciara. Stormen worden sinds 2019 benoemd met een naam, in de hoop dat ze op deze manier serieus worden genomen, “Voorwaarde is wel dat de storm code oranje of rood moet veroorzaken in een van die landen. Als dat zo is, krijgen stormen sinds kort een naam.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nepopa probeert kinderen naar buiten te lokken in Limburgse scholen

Record aantal aanvragen voor euthanasie in Nederland