in

Nederland is kampioen kinderen uit huis plaatsen!

Toen ik in 2009 klokkenluider werd kwam ik al jaren in Turkije op vakantie. Mijn kinderen wisten niet beter of de zomervakantie brachten we door in Turkije.

Ik herinner me dat Tom, 2 jaar oud was (nu 20), en de imam ‘s morgens opriep voor het gebed waarop Tom zijn vingertje omhoog deed en zei, ”Oh, Anedre Hazes”. Andre kon hij niet zeggen. Zijn Amsterdamse roots waren tot in Turkije doorgedrongen. Ik leerde mijn kinderen, voor zover ik zelf wist, alles over de cultuur, de moskee, de imam, de Turkse keuken en de vriendelijkheid van de Turkse mens.

Drie jaar lang nam ik honderdvijftig autistische en gedragsgestoorde kinderen mee naar Turkije op vakantie. Een Nederlandse agent van Turkse afkomst vergezelde ons en sprak met de lokale autoriteiten, lette op de pubers en greep in waar nodig. De agent, Turgay Aslan, is helaas overleden maar wat hebben we een lol gehad met hem en wat was hij een aanvulling op ons team.

Toen al was er veel commentaar op Turkije. Velen vroegen of ik wel goed bij mijn hoofd was om naar Turkije te reizen met kwetsbare kinderen. Niemand had het ooit gedaan en tot op heden is het ook niet meer gebeurt. En daar waar in Nederland deze kinderen een stempel kregen werden ze in Turkije gewoon geaccepteerd zoals ze zijn. “Simple as that”, en ook precies de reden waarom ik voor Turkije koos. Mijn zoon, Tom, vertegenwoordigde met zijn gedrag al die kinderen bij elkaar. In Turkije mocht hij gewoon kind zijn, en werd niet anders benaderd dan andere kinderen

Na jarenlang bedreigd, geïntimideerd, gearresteerd en opgesloten te zijn was de keus ook niet zo moeilijk. In Nederland zou de overheid mij niet met rust laten en na de hel die gevangenis heet, kwam ik terecht in de hemel die Turkije heet.

Veel mensen zeggen, “Von, als je je mond had gehouden was je nu nog in Nederland geweest”, maar ik zag wat ze deden met de kinderen, ik zag hoe de kinderen gemolesteerd uit overheidsinstellingen kwamen en ik zag hoe er verdiend werd over hun rug, zogenaamd voor hun bestwil. Hoe kan je dan zwijgen?

Ook eenmaal in Turkije, was niets doen geen optie, en richtte ik de Partij voor de Kinderbelangen op en deed mee onder een parasol met drie andere partijen aan de verkiezingen in Nederland. Daar moest ik voor naar Nederland en natuurlijk werd ik gearresteerd. Pure intimidatie en twee uur later stond ik weer buiten. Dat is meerdere keren gebeurd.

Momenteel zitten er drieduizend kinderen onterecht in de gevangenis in Nederland. Elk jaar worden er vijftigduizend kinderen onterecht uit huis geplaatst. Nederland is kampioen, uit huis plaatsen! Recent heeft Polen zich uitgesproken over de Nederlandse jeugdzorg. Polen noemde de jeugdzorg “barbaars en inhumaan” en dat is ook precies wat het is. Met de toename van de overheidsbemoeienis jegens kinderen weet ik dat meerdere ouders op het punt staan de EU te verlaten. Zo’n stap neem je niet zomaar. Dan ben je als ouder wanhopig.

Er loopt sinds Oktober 2019 opnieuw een Schengen arrestatiebevel tegen mij. Inmiddels is mijn herziening ingediend bij de Hoge Raad, dienen we het ook in bij het internationaal strafhof en komt er een klacht bij de VN in verband met geestelijke marteling door Nederland. Zelf in deze situatie zittende heb ik NUL begrip voor het “gebash” tegenover Turkije. Als het over de rechtspraak en rechtstaat gaat is voor mij, en vele andere klokkenluiders, wel duidelijk dat Nederland geen recht van spreken heeft in deze.

Sinds bekend is dat mijn herziening is ingediend, is ook het getreiter en geïntimideer weer fors toegenomen. Zelfs mijn advocaat ligt onder vuur en we staan op het punt internationale bescherming aan te vragen. In Turkije heb ik het niet nodig maar zij in Europa wel. Aankomend jaar word een spannend jaar!

Het afgelopen half jaar hebben jullie, door forse gezondheidsklachten en operaties weinig van me gehoord. Ik zal proberen weer wat regelmatiger te gaan schrijven.

Rest mij iedereen een goed, vrolijk maar vooral gezond 2021 te wensen.

Yvonne Brinkerink

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het Turkse bedrijf Havelsan ontwikkelt veilige berichten-app

Het Kabinet zou moeten aftreden na toeslagenaffaire