in

Nederland heft het reisverbod op vanuit Groot-Brittannië

Nederland heeft zijn algemene verbod op reizigers uit Groot-Brittannië en Zuid-Afrika opgeheven en vervangen door de eis dat ze vanaf 23 december een negatief coronavirus-testresultaat moeten aantonen.

Dit betekent dat aan het begin van hun reis alle passagiers ouder dan 12 jaar, inclusief EU-burgers, een gedrukt document moeten hebben waaruit blijkt dat ze een recente, negatieve PCR-test hebben ondergaan. Bij aankomst in Nederland worden alle passagiers dringend verzocht om 10 dagen in quarantaine te gaan.

Reizigers zullen het testresultaat, dat niet ouder mag zijn dan 72 uur, moeten laten zien als ze aan boord gaan van een vliegtuig in Zuid-Afrika of een boot of vliegtuig in Groot-Brittannië met bestemming Nederland.

“Iedereen die geen negatieve testverklaring heeft, wordt het instappen geweigerd. Dat geldt ook voor Nederlandse en EU-burgers die terugkeren uit het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika”, aldus de regering in een verklaring.

“Daarnaast heeft het kabinet besloten om zo snel mogelijk een nadere eis in te voeren waardoor de negatieve PCR-testverklaring verplicht wordt voor alle passagiers, ook Nederlanders en EU-burgers, die vanuit het buitenland Nederland binnenkomen.”

De regel dat passagiers een negatieve testverklaring moeten indienen voordat hun reis begint, is sinds 15 december van kracht voor mensen die buiten de EU wonen en zou vanaf 1 januari woren uitgebreid tot Groot-Brittannië.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal opnames van coronapatiënten op IC-afdelingen blijft zorgelijk

Coronavirus zet opmars voort in Nederland