in ,

Nederland heeft het ‘Kerstvirus’ flink te pakken

Nederland is weer massaal aan kerstshoppen en we zijn flink aan het uitgeven. Volgens de laatste gegevens van Betaalvereniging Nederland hebben we afgelopen zaterdag 665 miljoen euro uitgegeven aan de kassa. Dat is niet alleen maar, bijna 170 miljoen meer dan op een gewone zaterdag, maar ook meer dan voorgaande jaren.

Er werd overigens niet alleen maar afgelopen zaterdag flink wat geld uitgegeven aan de kassa, we zijn al de hele week meer aan het spenderen dan gebruikelijk. Van zondag tot en met zaterdag hebben we bijna 3 miljard euro uitgegeven. Dat is bijna 600 miljoen meer dan in een gewone week. Het meeste geld werd uitgegeven in Maastricht en Valkenburg. Volgens de Betaalvereniging heeft dat te maken met de plaatselijke kerstmarkten.

Sommige van ons gaan niet graag de deur uit en zeker niet in deze drukte, maar je kan ook heel veel uitgeven terwijl je gewoon thuis geniet van je Netflix serie en warme chocomel. Online werd er, van zondag tot en met zaterdag, zo een 1,6 miljard euro uitgegeven via iDeal. dat is 350 miljoen euro meer dan gebruikelijk, “Dat kan worden toegeschreven aan kerstaankopen.” aldus de Betaalvereniging.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

20-jarige Turkse Nederlander neergestoken op straat

Vierdaagse lesweek in Amsterdamse basisscholen