in ,

Nederland en België bevestigen herbesmetting Covid-19

Volgens Euronews werd een vrouw in de stad Leuven drie maanden na haar eerste besmetting, opnieuw besmet met het coronavirus. De Belgische viroloog, Marc Van Ranst zegt, “Dit is geen goed nieuws.”

Marion Koopmans, het hoofd van de afdeling Virologie van het Erasmus MC, bevestigt ook een opnieuw geïnfecteerde zaak in Nederland, meldt Euronews.

Het eerste opnieuw geïnfecteerde geval ter wereld werd maandag in Hong Kong bevestigd. Onderzoekers in Hong Kong beweerden te hebben bewezen dat een man voor de tweede keer besmet was met COVID-19 nadat hij hersteld was van het virus.

Het is het eerste geval dat is gedocumenteerd door een team van onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong. De 33-jarige man, een IT-medewerker, herstelde van het coronavirus en werd later in april uit het ziekenhuis ontslagen, volgens rthk.com. Hij testte echter opnieuw positief op het virus toen hij de volgende maand terugkeerde uit Spanje.

Volgens het universitaire onderzoeksteam toonde de genetische sequencing aan, dat de virusstammen die hij in april en augustus had opgelopen duidelijk verschillend waren, “Velen geloven dat herstelde COVID-19 patiënten immuniteit hebben tegen herinfectie omdat de meesten een serumneutraliserende antilichaam respons ontwikkellen. Er zijn echter aanwijzingen dat sommige patiënten na een paar maanden een afname van het antilichaamniveau hebben.” aldus de onderzoekers.

“Onze bevindingen suggereren dat het SARS-CoV-2 (ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus 2) kan aanhouden in de wereldwijde menselijke populatie, zoals het geval is bij andere verkoudheid gerelateerde menselijke coronavirussen, zelfs als patiënten immuniteit hebben verworven via natuurlijke infectie.” voegden ze toe.

De onderzoekers zeiden dat de patiënten die herstelden na het krijgen van coronavirus, ook maskers moeten dragen en sociale afstand moeten bewaren, “Omdat de immuniteit van korte duur kan zijn na een natuurlijke infectie, moet vaccinatie ook worden overwogen voor mensen met één infectieperiode.” aldus het HKU-team.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Overheid steunpakketten voor bedrijven, deel drie

Kamerleden willen meer coronatests op Nederlandse luchthavens