in

Nederland breekt hitterecord : 30.3 graden in Den Haag

Weerstation Voorschoten / Valkenburg, het meetpunt het dichtst bij Den Haag, haalde een ongekende 30,03 Celsius, aldus weerbureau Weeronline.

Het is niet alleen maar de warmste Prinsjesdag, maar officieel is het ook de heetste 15 september ooit geregistreerd, met 30,5 graden gemeten bij weerstation De Bilt, waarmee het een officiële tropische dag is ons ‘koud kikkerlandje’.

Het gezondheidsinstituut, RIVM, heeft met name in de middag een smogwaarschuwing afgegeven voor grote delen van het land. Intense zon en weinig wind concentreert schadelijke vervuiling en “mensen met astma en andere ademhalingsproblemen kunnen beter binnen blijven”, aldus het RIVM.

Het gezondheidsinstituut RIVM heeft met name in de middag een smogwaarschuwing afgegeven voor grote delen van het land. Intense zon en weinig wind concentreert schadelijke vervuiling en mensen met astma en andere ademhalingsproblemen kunnen beter binnen blijven, aldus het RIVM.

Woensdag en donderdag blijft het nog warm en zonnig, met toptemperaturen tot 29 graden. Na donderdag zullen de temperaturen wat zakken, maar tot maandag blijft het in de lage twintigen. Volgens Weerplaza kunne we op maandag ook enkele buien verwachten, “de temperaturen zullen naarmate de week vordert iets onder de 20 graden zakken.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Koning Willem-Alexander waarschuwt voor ‘zware tijden’

Extra staatssteun aan de Zorg vanwege corona : 6,7 miljard euro