in ,

Nederland bestelt eten online : Just Eat Takeaway stijgt 4,4% op Amsterdamse beurs

Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway steeg woensdag 4,4 procent op de Amsterdamse beurs na publicatie van de definitieve resultaten over 2020.

Het bedrijf, dat nu maaltijden levert in 24 landen, boekte vorig jaar een nettoverlies van 151 miljoen euro, “voornamelijk als gevolg van de kosten voor de integratie van de merken Just Eat en Takeaway en de overname van Grubhub in de Verenigde Staten”, aldus het bedrijf.

De vergelijkbare omzet steeg met 54 procent tot 2,4 miljard euro, terwijl het klantenbestand met 23 procent groeide en het aantal bestellingen met 42 procent toenam. Het bedrijf boekte zijn beste prestatie in Duitsland, waar de omzet steeg met 82 procent.

“2020 was een uitzonderlijk jaar voor Just Eat Takeaway.com”, aldus chief executive, Jitse Groen, in een verklaring, erop wijzend dat de fusie van Just Eat en Takeway.com was voltooid vlak voordat het coronavirus toesloeg.

“Dit bracht ongekende uitdagingen met zich mee voor onze restaurants, consumenten, maar ook voor onze organisatie en personeel, maar het zorgde ook voor de wind in de rug voor ons bedrijf. Onze omzet groeide met 54 procent in 2020, en we verwachten een verdere versnelling van onze ordergroei in 2021 in vergelijking met vorig jaar.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

1,1 miljoen nieuwe fietsen gekocht in 2020

Ongrondwettelijke plannen in verkiezingsprogramma’s : Meeste punten racisme gerelateerd