in , ,

Neckermann annuleert duizenden reizen

De reizende Nederlanders waren al in paniek na faillissement van Britse reisbureau, Thomas Cook en nou heeft Neckermann ook bekend gemaakt dat alle reizen die door Nederlanders geboekt zijn bij Thomas Cook of Neckermann, niet door gaan. Waarschijnlijk zijn in totaal zo’n vijftigduizend Nederlanders gedupeerd.

“We hebben zo’n veertig- tot vijftigduizend Nederlandse boekingen. Dit gaat om reizen tot en met einde winter.” aldus een woordvoerder van Neckermann. Er zitten op dit moment zo’n tienduizend mensen in het buitenland.

De reisorganisatie schrijft dat al deze reizen zijn geannuleerd. “Gaat u nog op vakantie? Uw reis gaat niet door.”

Ze laten weten dat iedereen binnenkort instructies zal ontvangen voor het afwikkelen van hun claim.

Neckermann en Thomas Cook geven ook aan dat reizigers naar een, bij een SGR aangesloten reisbureau, kunnen gaan en daar een andere reis uit kunnen zoeken onder verrekening van de aanspraak op SGR. “Uw reisbureau zal u verder helpen.”

Ook is er via SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) website, een noodnummer bekendgemaakt voor reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn of nog op vakantie zouden gaan.

Het telefoonnummer 070-3071111 is bedoeld voor reizigers die op vakantie in de problemen zijn gekomen doordat bijvoorbeeld hoteluitbaters lastig doen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vrouw neergestoken voor haar huis

Marokkaanse Nederlanders willen af van dubbele paspoort