in , ,

Nazi symbool in herverkiezingscampagne van Donald Trump

President Donald Trump addresses the crowd during a campaign rally Thursday, Nov. 1, 2018, in Columbia, Mo. (AP Photo/Charlie Riedel)

Facebook heeft donderdag gemeld dat het advertenties heeft verwijderd van de herverkiezingscampagne van Amerikaans president, Donald Trump, wegens schendingen van beleid van het bedrijf inzake aanzetten tot haat.

De advertenties, die de linkse antifascistische beweging Antifa aanvielen, hebben een omgekeerde rode driehoek, een symbool dat door de nazi’s werd gebruikt om politieke tegenstanders in concentratiekampen te labelen, “We hebben deze berichten en advertenties verwijderd wegens schending van ons beleid tegen georganiseerde haat. Ons beleid verbiedt het gebruik van het symbool van een verboden haatgroep om politieke gevangenen te identificeren zonder de context die het symbool veroordeelt of bespreekt.” aldus een Facebook woordvoerder aan Anadolu Agency.

De Anti-Defamation League (ADL), een joodse internationale niet-gouvernementele organisatie gevestigd in de Verenigde Staten, zei dat het symbool “zeer aanstootgevend” is.

“De nazi’s gebruikten rode driehoeken om hun politieke slachtoffers in concentratiekampen te identificeren. Het gebruik ervan om politieke tegenstanders aan te vallen is zeer beledigend”, zo zegt het hoofd van de groep, Jonathan Greenblatt, op Twitter. “De campagne van @POTUS moet zijn geschiedenis leren kennen. Onwetendheid geen excuus is om nazi gerelateerde symbolen te gebruiken.”

De Trump campagne reageerde op de kritiek op Twitter en beweerde dat het symbool “een emoji” is en “ook een symbool dat veel wordt gebruikt door Antifa”.

Het meest gebruikte symbool om Antifa te identificeren is een van de twee vlaggen, een rode en een zwarte.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Trump noemt de dood van Rayshard Brooks ‘verschrikkelijk’ MAAR ‘je mag agenten niet verzetten’

Bouwers, huurders en investeerders roepen staat op actie te ondernemen bij woningnood