in

NAVO-chef veroordeelt moord op Turkse burgers door de PKK

“De NAVO-landen staan solidair met Turkije”, zegt Jens Stoltenberg.

Secretaris-generaal bij de NAVO, Jens Stoltenberg, veroordeelde woensdag de recente moord op 13 Turkse staatsburgers door PKK-terroristen in Noord-Irak.

“Ik wil graag mijn condoleances betuigen aan Turkije voor de moord op Turkse burgers in Noord-Irak”, aldus Stoltenberg op een persconferentie na de virtuele bijeenkomst van de NAVO-ministers van Defensie.

“Ik veroordeel met de sterkste bewoordingen de verantwoordelijken”, voegde hij toe.

Stoltenberg zei dat de ministers de ongelukkige gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst hadden besproken. “Bondgenoten zijn solidair met de T”Urkse bevolking”, zei hij.

Gevraagd naar de spanningen tussen Turkije en Griekenland over de Middellandse Zee in de zomer, zei hij dat Turkije “een belangrijke bondgenoot van de NAVO” is en prees hij de inzet van het land in de campagne van de militaire alliantie tegen de terreurgroep Daesh / ISIS.

“Turkije is de NAVO-bondgenoot die het meest en het hoogste aantal terreuraanslagen heeft geleden”, zei het hoofd van de alliantie, eraan toevoegend dat het land ook miljoenen vluchtelingen opvangt.

“Er is geen reden om te verbergen dat er verschillen en meningsverschillen zijn”, aldus Stoltenberg, en hij legde uit dat de NAVO het platform is om kwesties aan de orde te stellen en positieve benaderingen te vinden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

€ 8,5 miljard extra voor scholen : Wegwerken corona-achterstanden onderwijs

Als Erdogan salafisten omarmt, ben ik Paulus de boskabouter.