in ,

Na bijna veertig jaar weer Iraanse vrouwen bij wedstrijd nationale ploeg

Na bijna veertig jaar hebben de vrouwen in Iran een wedstrijd van het nationale elftal bijgewoond. Een geselecteerde groep van ongeveer honderd vrouwen mochten de oefenwedstrijd tegen Bolivia in het Azadi Stadion in hoofdstad Teheran bijwonen.

De geselecteerde vrouwen waren onder andere partners van de spelers, werkneemsters van de Iraanse voetbalbond en speelsters van het Iraanse vrouwenelftal.

Na afloop van de oefenwedstrijd zei Carlos Queiroz, bondscoach van Iran dat de aanmoediging van de vrouwen zeer interessant was en dat hun aanwezigheid kan duiden op een nieuw tijdperk in Iran.

Er is een stadionverbod voor vrouwen van kracht in Iran sinds de islamitische revolutie van 1979. Dit werd tijdens het afgelopen WK in Rusland voor de wedstrijd tegen Spanje voor het eerst verruimd en mochten vrouwen het duel op schermen in het stadion of andere openbare plekken bekijken.

Veel Iraniërs zijn het niet eens met het stadionverbod voor vrouwen en vinden het niet meer van deze tijd. Ook de regering wil ervan af, maar de conservatieve religieuze autoriteiten houden echter nog vast aan het verbod.

Bron : NOS Sport

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zwaargewonde bij schietincident in Rotterdam

Politie let vanuit bus op mobiel achter stuur