in

Mysterieuze ziekte treft jongeren in Nederland

Twee tieners in Nederland zijn op de intensive care beland nadat ze zijn getroffen door een mysterieuze aandoening. Kinderarts Job van Woensel vertelt aan medisch nieuwswebsite Medisch Contact, dat de symptomen variëren van koorts tot spijsverteringsproblemen en hartproblemen.

Van Woensel meldt dat geen van beide positief is getest op het cornavirus.

De Wereldgezondheidsorganisatie onderzoekt momenteel of Covid-19 zeldzame en ernstige complicaties bij kinderen kan veroorzaken, nadat er een aantal ernstige gevallen zijn gemeld in Groot-Brittannië, Verenigde Staten en andere Europese landen. Volgens sommige rapporten zijn er mogelijk tot 100 kinderen getroffen door deze mysterieuze ziekte.

De symptomen zijn vergelijkbaar met een ziekte die bekend staat als Kawasaki en met giftige shock. Symptomen bestaan uit hoge temperaturen, ernstige uitslag en griepachtige klachten. Kawasaki komt het meest voor bij kinderen onder de vijf jaar.

De WHO heeft artsen in haar hele netwerk verzocht alert te zijn op de symptomen en een mogelijke link met Covid-19.

“Als er een verband is en, het is nog veel te vroeg om dat te suggereren, dan komt het misschien niet van het virus zelf, maar van een overreactie van het immuunsysteem.” aldus Van Woensel tegen Medisch Contact, “Er zijn meldingen van vergelijkbare klachten vóór de epidemie.”

Één van de redenen waarom Covid-19 zo ernstig kan zijn, is dat het een extreme reactie in het immuunsysteem kan veroorzaken.

Karoly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, zei ook dat het veel te vroeg is om een koppeling te maken met Covid-19, “Er is momenteel geen bewijs. Sommige kinderen met deze ziekte hebben een Covid-19 infectie en andere, zoals de twee in Nederland, niet.” aldus Illy tegen het NOS.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Donald Trump zegt dat het coronavirus zal ‘verdwijnen’

Codewoord ‘masker 19’ voor slachtoffers van huiselijk geweld