in ,

Mutatie van het coronavirus in Groot-Brittannië zorgt voor paniek

Een mutatie van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk heeft voor veel paniek gezorgd door de hele wereld. Het kabinet heeft al een vliegverbod ingesteld en minister Hugo de Jonge noemt de hele situatie een, “natuurlijk aanleiding tot zorg”.

Het gaat hier om een mutatie van het coronavirus en volgens de Britse zorgminister is het nieuwe virus tot 70 procent besmettelijker dan het coronavirus die we al kennen. De Jonge zegt dat het niet erop lijkt dat het ziektebeloop ernstiger is, maar de besmettelijkheid van het virus wel een probleem is, “En dus willen we de introductie van het virus zoveel mogelijk beperken.”

Er is vanochtend al een vliegverbod ingegaan en De Jonge laat weten dat het kabinet kijkt naar mogelijkheden
om andere manieren van vervoer te beperken en ook wordt er gekeken naar een inreisverbod.

Na berichten van een besmettelijkere coronavirus vroeg iedereen zich af of er ook aanvullende maatregelen zullen komen for ons, “Is denkbaar, maar alles stap voor stap. We hebben eerst meer informatie nodig over de mate van besmettelijkheid.” aldus De Jonge.

In Nederland is er zeker één geval bekend, uit begin december, van iemand die de gemuteerde versie van het coronavirus heeft gehad, maar het is niet duidelijk of de huidige piek van besmettingen in het land wordt veroorzaakt door de mutatie.

Minister De Jonge kan alleen zegen dat deze mutatie zich anders lijkt te gedragen dan andere mutaties, “Het is alle hens aan dek.” waarschuwt hij en voegt toe dat het vliegverbod, uit voorzorg is genomen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

60% van de Fransen ontevreden over Macron

Mutatie Coronavirus: Hoek van Holland en IJmuiden gesloten voor veerbootpassagiers uit Groot-Brittannië