in

Mutatie Coronavirus: Hoek van Holland en IJmuiden gesloten voor veerbootpassagiers uit Groot-Brittannië

Veerboten tussen Groot-Brittannië en Nederland waren zondagavond gesloten voor alle passagiers, behalve voor niet-vrachtpassagiers, omdat het Verenigd Koninkrijk vrijwel is afgesneden van het Europees vasteland na een uitbraak van een gemuteerde vorm van het coronavirus.

Veerboten naar Vlaardingen, Hoek van Holland en IJmuiden waren beperkt tot vrachtwagens en hun chauffeurs, en er waren berichten dat enkele gewone passagiers van veerboten in het Verenigd Koninkrijk zijn verwijderd voordat ze mochten varen.

“Het kabinet is zich bewust van het feit dat dit een serieuze maatregel is met grote gevolgen voor het passagiersverkeer tussen Groot-Brittannië en Nederland”, zei de Nederlandse regering zondagavond laat in een verklaring.

“Gezien de situatie en recente ontwikkelingen in Groot-Brittannië acht de regering de maatregel echter zowel noodzakelijk als gerechtvaardigd.”

Nederland heeft op zondag om 06 uur een vliegverbod opgelegd aan reizigers uit Groot-Brittannië in een poging de verspreiding van een meer besmettelijke vorm van coronavirus tegen te gaan.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mutatie van het coronavirus in Groot-Brittannië zorgt voor paniek

2020 wordt een van de warmste jaren ooit