in

‘Motief moord op Scandinavische toeristen in Marokko is terrorisme’

De twee Scandinavische toeristen die in het Atlasgebergte in Marokko dood zijn aangetroffen, zijn hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer geworden van een terreuraanslag. Dat zeggen de Marokkaanse veiligheidsautoriteiten.

Volgens het parket hebben de vier mannen die verdacht worden betrokken te zijn bij de moorden, banden met een terreurgroep. Eén van de verdachten werd dinsdag opgepakt in Marrakesh. De andere drie worden nog opgespoord.

De lichamen van de 24-jarige Louisa Vesterager Jespersen uit Denemarken en de 28-jarige Maren Ueland uit Noorwegen werden maandag dood aangetroffen op tien kilometer van Imlil, een klein dorpje in de Hoge Atlas, aan de voet van de 4.167 meter hoge berg Toubkal.

Volgens de Marokkaanse autoriteiten hadden de twee ‘sporen van geweld door messen’ aan hun hals. Volgens een bron dicht bij het onderzoek zou de keel van de Deense vrouw zijn doorgesneden en zou de Noorse zijn onthoofd. De daders zouden de vrouwen mogelijk al eerder op de dag gestalkt hebben, voor ze hen in hun slaap verrasten en om het leven brachten.

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

’Kerstactie’ van asielactivisten illegaal

Schokkende berichten bekend over vermoorde Humeyra