in

Motie van wantrouwen tegen Theresa May

Het lijkt erop dat Theresa May de vertrouwen van haar partij kwijt is. De parlementsleden van haar Conservatieve Partij zullen aan het einde van de middag stemmen over een motie van wantrouwen in een poging haar als partijleider en premier van het toneel te krijgen.

De motie van wantrouwen heeft het Brexit-proces in nog meer chaos gestort toen Sir Graham Brady, voorzitter van het 1922 Comité, ten minste 48 brieven ontving die nodig waren voor het oproepen van een motie van wantrouwen.

“De drempel van 15% van de parlementaire partij die om een motie van wantrouwen bij de leider van de Conservatieve Partij verzoekt, is overschreden”, zei de commissie in een verklaring op woensdag.

In de verklaring werd ook vermeld dat de stemming zal worden gehouden op 12 december tussen 18:00 GMT-20:00 GMT.

De verklaring zei, “De stemmen worden onmiddellijk daarna geteld en er zal zo snel mogelijk een aankondiging worden gedaan.”

Om deze tegenwerking stop te zetten en haar positie voor 12 maanden veilig te stellen heeft May de steun nodig van ten minste 158 Tory-parlementsleden.

Meer dan 20 Tory-parlementsleden hebben publiekelijk verklaard dat ze brieven hebben ingediend waarin wordt opgeroepen tot een motie van wantrouwen in premier May. Het werkelijke aantal ingezonden brieven is echter alleen bekend bij Graham.

Theresa May heeft kort nadat het bekend werd dat de leden van haar eigen partij een motie van wantrouwen tegen haar indienen een statement gegeven waarin ze laat weten dat ze zal strijden tegen de motie van wantrouwen. May wilt dat iedereen weet dat ze klaar is voor de strijd en “de Brexit zal blijven begeleiden tot het eind.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ajax eist uit-kaarten Feyenoord op

Boodschappen zijn nu al duurder