in

Moslims in Nederland vragen voor meer veiligheid in moskeeën

Moslims in Nederland hebben veiligheidsmaatregelen tegen racistische en PKK-terreuraanslagen op islamitische organisaties en moskeeën geëist.

Bezorgd over de toenemende islamofobe aanvallen in het land in de afgelopen jaren, willen moslims veiligheidsmaatregelen nemen, niet alleen in de hoofdstad Amsterdam, maar in het hele land. Naast racistische aanvallen worden ze ook gedwongen om zichzelf te beschermen tegen leden van de PKK.

Ali Dede Tas, hoofd van de Geylani Stichting in Rotterdam, vertelde aan Anadolu Agency dat de mensen die de moskee bezoeken voor gebeden en kinderen die voor religieuze lessen komen, angstig zijn.

“We voelen ons ongemakkelijk en zijn altijd in een stemming alsof iemand elk moment iets naar binnen kan gooien, sinds de aanval op onze moskee vorig jaar.” zei Tas.

Hij dringt de Nederlandse regering aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen tegen de aanslagen “zonder te wachten tot er iets gebeurt.”

“De Nederlandse regering heeft de moskeeaanval vorig jaar, die een racistische aanval is geweest, niet veroordeeld. Er werd geen veiligheidsmaatregelen genomen en er kwam niet eens een geruststellende verklaring.” zei Orhan Keles, een Turkse expat.

Keles voegde hier aan toe, “Synagogen worden overal in het land beschermd. Wij zijn niet tegen elke religie, ze moeten ook beschermd worden. Maar de moskeeën hebben meer aanvallen gehad en we begrijpen niet waarom de moskeeën niet worden beschermd.”

Volgens het European Islamophobia Report 2017 is er een golf van islamofobie in Europa ontstaan.

Het rapport onthulde 908 misdaden, variërend van verbale en fysieke aanvallen tot moordpogingen, gericht tegen moslims in Duitsland, evenals 664 in Polen, 364 in Nederland, 256 in Oostenrijk, 121 in Frankrijk, 56 in Denemarken en 36 in België.

Het rapport is opgesteld door de in Ankara gevestigde Stichting voor Politiek, Economisch en Sociaal Onderzoek (SETA).

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coalitie bereikt akkoord over kindervluchtelingen

Turkse bedrijf produceert een straling blokkerend röntgenscanner