in

Moslim mensenrechtengroep in Frankrijk voelt zich niet meer veilig

“Als organisatie hebben we niet langer het gevoel dat we ons werk in een veilige omgeving kunnen uitvoeren, omdat ons leven wordt bedreigd, en de regering ons als vijand bestempelt”, aldus het ‘Collective Against Islamophobia’ in Frankrijk (CCIF) in een verklaring.

De groep zei dat ze de afgelopen week het doelwit zijn geweest van haat-boodschappen, doodsbedreigingen en beledigingen, nadat de Franse regering had aangekondigd de organisatie te willen ontbinden.

“Met nepnieuws van extreemrechts hebben sommige politieke figuren in de entourage van president Macron zelfs geprobeerd de aanval van afgelopen vrijdag op organisaties die islamofobie aan de kaak stellen, vast te pinnen, alsof het conceptueel onmogelijk was om zowel terrorisme als hedendaagse vormen van racisme aan te pakken, waaronder islamofobie.” staat in de verklaring.

“Om deze redenen hebben we, ongeacht de uitkomst van de poging van de regering om CCIF te ontbinden, besloten om onze activiteiten internationaal uit te breiden, om de continuïteit van onze activiteiten te waarborgen en onze teams te beschermen.”

De Franse autoriteiten zijn onlangs begonnen met een enorme golf van onderzoeken naar moslimorganisaties in het land, na de moord op een leraar in Parijs.

Samuel Paty (47) die geschiedenis en aardrijkskunde doceerde aan het Bois-d’Aulne College in Conflans-Sainte-Honorine, werd op brute wijze vermoord door Abdullakh Anzorov, een 18-jarige van Tsjetsjeense afkomst. De verdachte is door de politie neergeschoten.

Volgens rapporten, had de leraar tijdens een van zijn lessen over vrijheid van meningsuiting, de controversiële cartoons laten zien van moslimprofeet Mohammed.

Moslimleiders in heel Frankrijk hebben de moord veroordeeld en benadrukken dat “extremisten religie misbruiken voor hun eigen doelen en dat hun daden niet kunnen worden gerechtvaardigd door de islam.”

Gemeenschapsleiders spraken ook hun bezorgdheid uit dat de recente aanval, de Franse moslims opnieuw zou stigmatiseren en islamofobe gevoelens zou aanwakkeren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

President Erdogan dient klacht in tegen PVV-leider Geert Wilders

Zorgmedewerkers die positief zijn getest moeten doorwerken